Zoeken
Wishlist 0 Shopping bag 1
OP WERKDAGEN VOOR 12.00 BESTELD, DEZELFDE DAG GRATIS VERSTUURD IN NL EN BE
OP WERKDAGEN VOOR 12.00 BESTELD, DEZELFDE DAG GRATIS VERSTUURD IN NL EN BE

Onderhoud en wassen

Etiket/wassymbool
Ons advies is om altijd eerst het etiket te raadplegen in het kledingstuk. Bij twijfels over het wassen kun je ons altijd even een e-mail sturen of bellen. Was de kleding altijd binnenstebuiten en/ of gebruik een waszak voor langer behoud van de kledingstukken.

Ventileren
Indien je het artikel niet zolang hebt gedragen is het altijd raadzaam het artikel te laten luchten. Bij voorkeur bij een raam zodat de frisse lucht de geurtjes uit het kledingstuk kan ventileren. Een kledingstuk bij een stoomdouche hangen is ook altijd een goede manier om het kledingstuk te verfrissen/neutraliseren.

Handwas
Bepaalde stoffen vragen om een delicate was wijze. Met de hand wassen is een goede optie. Het advies is om handwarm/lauw water te gebruiken in een sopje met een speciaal geschikt wasmiddel (niet te veel). Het weken van delicate stoffen raden wij echter af, in verband met het behoud van de elasticiteit van de vezels. Na het wassen kun je het artikel uitspoelen met lauw water en vervolgens het overtollige water eruit drukken (niet wrijven). Laat het artikel plat drogen op bijvoorbeeld een handdoek.

Machinewas
Indien je gebruikt maakt van je wasmachine adviseren wij om het fijnste en kortste programma te gebruiken voor je kledingstukken met een laag centrifugetoerental. Qua temperatuur houden we altijd 20 a 30 graden aan. Dus niet koud, omdat de vezels hiervan kunnen ‘schrikken’ en het artikel daardoor kan krimpen of in elkaar kan gaan zitten. Bij voorkeur raden wij een waszakje aan om het artikel extra te beschermen en op te passen met andere items die in de machine gaan (zonder scherpe ritsen etc). Wij adviseren de kleding schaars te wassen, omdat dit zorgt voor een eerdere slijtage van de stoffen.

Drogen
Wij raden het gebruik van een droger af, omdat dit de luxe kleding kan doen krimpen of makkelijker kan verslijten. Laat de delicate kledingitems opdrogen op een hanger, indien de stoffen van linnen, katoen of viscose zijn. Wol kun je het beste drogen op een vlakke ondergrond. Knijp dan de wolle kledingitems eerst zo voorzichtig mogelijk uit. Leg een handdoek op de grond met daarop het kledingstuk, draai het kledingstuk af en toe om. Op deze manier zal de kleding mooi in vorm blijven.

Strijken/opstomen
Artikelen die gestreken mogen worden volgens het wasetiket zou je nog extra kunnen beschermen door er een doek tussen te leggen. Dit ligt aan het soort vezel (bijvoorbeeld bij delicate zijde). Cashmere truien raden wij aan enkel lauw te strijken (indien echt nodig) en zonder het gebruik van stoom.

Pillen
Pillen kan ontstaan bij het wassen of dragen van kleding.  Hoe meer wol het item bevat hoe meer kans er is op pilling. Dit is een natuurlijk proces waarbij het overtollige wol vrijkomt. Het heeft niets te maken met de kwaliteit van het artikel zelf, maar is een bijbehorende eigenschap van wollige stoffen. Overtollig wol kun je dan ook behandelen/onderhouden met een speciaal pilapparaatje.

Dryclean
Maak in dit geval gebruik van je locale professionele stomerij. Jassen en dikkere viscosesoorten adviseren wij naar een stomerij te brengen.

Wolwasprogramma Knitwear
Ons advies is om je favoriete knitwear kledingitems zo weinig mogelijk te wassen, dan blijft het kledingstuk het allermooist. Een ministeamer is ook erg handig, dan haal je de ergste luchtjes makkelijk uit je kleding. De wolwasprogramma's op veel wasmachines geven aan dat je op 40 graden kan wassen, maar dat kan helemaal niet. Wol reageert sterk op temperatuurverschillen, daarom is het niet altijd beter om wol op de hand te wassen. Het is ook van belang om te weten dat je wol plat moet laten drogen (op een handdoek) om uitrekken en/ of vervormen te voorkomen. Onze voornaamste knitwear labels zijn: Knit-Ted, American Vintage, JcSophie, Ruby Tuesday en By-Bar.

Sluiten
INLOGGEN
E-mail adres


Wachtwoord

Wachtwoord vergeten?

Sluiten
ACCOUNT AANMAKEN
E-mail adres


Wachtwoord


Wachtwoord ter bevestiging