Zoeken
Wishlist 0 Shopping bag 1
OP WERKDAGEN VOOR 12.00 BESTELD, DEZELFDE DAG GRATIS VERSTUURD IN NL EN BE
OP WERKDAGEN VOOR 12.00 BESTELD, DEZELFDE DAG GRATIS VERSTUURD IN NL EN BE

Modström

Er zijn geen producten gevonden in deze categorie die voldoen aan de geselecteerde filters.

Modström is een nieuw label in onze online shop. Het merk is opgericht in Kopenhagen, de havenstad van Denemarken. Het label brengt zes ready-to-wear collecties en 2 outerwear collecties per jaar. Tevens worden zes express collecties ontworpen, ook wel ‘special selections’ genoemd. Onze online collectie kenmerkt zich door kleurrijke prints en vrouwelijke ontwerpen.

Meer over Mödstrom

Onder leiding van eigenaar Helle Wagner en de designer Anne Nohr werken circa twintig toegewijde medewerkers met dezelfde gemeenschappelijke deler. Passie voor mode zit in hun genen! Hun liefde en enthousiasme voor mode zie je terug in hun collecties.

Collectie

Het label wil met haar collectie zoveel mogelijk vrouwen aanspreken, en creëert hiermee items die op een mooie, maar gemakkelijke manier te dragen zijn. De collecties hebben een strakke, moderne uitstraling, waarin de Scandinavische trends zichtbaar zijn in ieder ontwerp. In de collectie vindt je jouw favoriete basics én blouses, blazers, broeken en vesten.

In de collectie wordt voornamelijk met natuurlijke materialen, waarbij sinds kort ook wordt gewerkt met BCI gecertificeerd wol en steeds vaker gebruik gemaakt van gerecycled katoen.

De collecties van Modström zijn te omschrijven als trendy, met daarin een duurzame look. Kleur is hierin een belangrijk ingrediënt, in combinatie met unieke prints en stijlvolle silhouetten. Het label voegt ieder seizoen nieuwe statement items toe aan het bestaande programma. Modström verwerkt in haar design de laatste trends, maar houdt ook vast aan goede basics die ieder seizoen te dragen zijn. De nieuwe collectie die bij ons te vinden is bestaat uit de perfecte combinatie van warme herfst kleuren, verfijnde silhouetten én ultra vrouwelijke details.

Sustainability

Naast hun passie en enthousiasme voor mode hebben zij, net als Incluso, het duurzaamheidsaspect hoog in het vaandel staan in al hun processen. Een voorbeeld hiervan is dat zij werken volgens de 10 principes van de Global Compact van de Verenigde Naties. Deze normen zijn universeel aanvaarde principes op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en corruptiebestrijding.

Modström geeft – als relatief kleine organisatie – invulling aan deze normen door bijvoorbeeld te werken met een eigen ‘code of conduct’ voor leveranciers, het leveren van een financiële bijdrage aan een weeshuis ‘Land of Hope’ in Nigeria en het ondersteunen van World In Progress (voorheen: World’s Best News). Daarnaast hebben zij diverse interne initiatieven op hun hoofdkantoor, zoals het werken met alleen digitale lookbooks, het gebruik van LED, het hergebruik van (kantoor)materialen en lekkere organische fair trade koffie :)

Om ervoor te zorgen dat duurzaamheid top of mind is bij alle medewerkers komen alle medewerkers eenmaal per kwartaal bij elkaar om te bespreken op welke wijze het merk nieuwe initiatieven kan ontplooien om een positieve bijdrage te leveren aan het verder verduurzamen van de modebranche.

Code of conduct

Leveranciers – maar ook hun partners – worden geïnformeerd over en begeleid in het werken volgens de normen van de Global Compact. Deze normen heeft Modström vertaalt in een eigen ‘code of conduct’ die moet worden ondertekend als voorwaarde voor de samenwerking.

In de ‘code of conduct’ is bijvoorbeeld opgenomen dat leveranciers moeten werken volgens de normen van REACH. REACH is een Europese verordening over de productie van en handel in chemische stoffen. Daarnaast wordt leveranciers in de ‘code of conduct’ gevraagd om alleen gecertificeerd karton te gebruiken (FSC) en het gebruik van plastic te minimaliseren (of gebruik te maken van gerecycled plastic). Uiteraard is sprake van een nauwe samenwerking met alle leveranciers en is frequent ‘live’ contact.

Weeshuis Nigeria

Modström ondersteunt tevens ook het initiatief van het liefdadigheidsorganisatie Land of Hope, welke is opgericht door Ringgren Lovén. De non-for profit organisatie strijdt voor kinderrechten in Nigeria, waarbij hun focus ligt op de opvang en beëindiging van kinderen die worden beschuldigd van hekserij. Hekserij is een bijgeloof in delen van Nigeria, waarbij kinderen kunnen worden afgestoten door hun eigen families (bijvoorbeeld als gevolg van geboren afwijkingen) en daardoor ernstig worden verwaarloosd door hun families of kinderen op zeer jonge leeftijd op eigen benen moeten staan (zonder ouders of familie).

Modström doneert elk seizoen deel van haar opbrengsten aan één van haar collecties aan de stichting. Van de financiële bijdrage is het bijvoorbeeld inmiddels gelukt om een tweetal medewerker aan te nemen voor de stichting, die proberen de kinderen een thuis te bieden en te begeleiden in hun ontwikkeling.

World in progress

Modström werkt ook samen met World in progress, een van oorsprong Deense organisatie, die zich richt op het verspreiden van goed nieuws in de wereld, het maken van constructieve journalistiek en campagnes over mogelijke oplossingen voor de wereldwijde klimaatproblemen. Het label probeert samen met de organisatie inspirerende artikelen te schrijven over duurzaamheidsvraagstukken in de modebranche.

Kooktoestellen in Ghana

Modström heeft haar krachten gebundeld met CEMAsys om de bevolking in de Ashanti-regio in Ghana te helpen met nieuwe kooktoestellen, waarbij het doel is om het hout brandstofverbruik te verminderen en daarmee een bijdrage te leveren aan de sociaal, economische en ecologische duurzame ontwikkeling van deze regio.

Productie

De kledingitems worden gemaakt in ateliers in China, Turkije, Italië, India en Bulgarije. Het label streeft om het transport stap voor stap steeds vaker te laten plaatsvinden via het spoor in plaats van weg-, lucht- en zeeroutes, omdat vervoer over het spoor meer duurzaam is voor het klimaat. Daarnaast worden meer items gemaakt in Europa ten opzichte van een aantal jaar geleden, waardoor de CO2 footprint aanzienlijk is verlaagd.

Distributie

De kleding wordt gedistribueerd vanuit één centraal warehouse in Kolding (Denemarken), waarbij zij het logistieke proces hebben uitbesteed aan een professionele partij.

Verkooppunten

Modström is uitgegroeid tot een internationaal kledingmerk en heeft inmiddels, voornamelijk in Europa, meer dan 400 verkooppunten. Naast de landen in Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk wordt de kleding verkocht in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Polen. Buiten Europa wordt de kleding verkocht in China, El Salvador, Israël en Thailand. In Denemarken heeft het label twee brandstores in Aarhus en Aalborg.

Incluso verstuurt alle bestellingen voor 13:00u geplaatst kosteloos door heel Europa.

Online bestellen

Incluso is een van de nieuwe verkooppunten van Modström in Nederland. Benieuwd geworden naar de collectie van 2022 in onze webshop? Kom dan langs in onze dames kledingwinkel in Roosendaal. Wij helpen je graag en geven graag persoonlijk advies. Toch liever online kopen? Shop dan nu bij Incluso de nieuwste zomer- of  winter lijn instore of veilig en eenvoudig online bestellen via onze e-shop. Heb je nog vragen over het label? Tijdens openingstijden zijn wij telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0165 550770 en anders stuur je ons een mailtje via info@incluso.nl. Voor de openingstijden van onze boutique kun je hier kijken.

Sluiten
INLOGGEN
E-mail adres


Wachtwoord

Wachtwoord vergeten?

Sluiten
ACCOUNT AANMAKEN
E-mail adres


Wachtwoord


Wachtwoord ter bevestiging